Përkujtohet formacionin luftarak, Batalioni ” Semani “.

Fuqia e bashkëveprimit duke sfiduar fuqinë e zjarrit .
22/09/2022
Plani i përshtatjes ndaj ndryshimeve klimatike, instrumenti për uljen e kostos të së ardhmes.
28/09/2022

Përkujtohet formacionin luftarak, Batalioni ” Semani “.

Sa herë që paqja nuk gjen paqe, historitë e luftërave çliruese shndrisin më mirë dhe frymëzojnë më shumë .

————————————————————————–

Afro 8 dekada më parë atdheu thirri nën armë vajza e gra , djem e burra për të krijuar formacionin luftarak të quajtur Batalioni” Semani “.

Ky formacion luftarak i udhëhequr nga komandant Halit Kaçanolli dhe sekretari Andon Profka ju bashkua ushtrisë së 70,000 partizanëve nga i gjithë vendi, në luftën për çlirimin nga nazifashistët .

Nga batalioni ” Semani ” pati 19 partizanë që u bënë “kurban të lirisë”, që bënë sakrificën më sublime të këmbimit të jetës për një atdhe të lirë .

Përkujtimi i datave historike të luftërave për liri është jo vetëm një akt nderimi e mirënjohje por edhe mënyrë e rifreskimit të trashëgimisë që mund të çngjyroset nga pluhuri i harresës.

Lavdi historisë se Batalionit ” Semani” !

U përjetësoftë kujtimi i dëshmorëve të këtij batalioni !